Вівторок, 19.03.2024, 14:55
УКРАЇНА-ЄВРОАТЛАНТИЧНИЙ ВИБІР
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 54
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2008 » Листопад » 30 » Виконання заходів
00:41
Виконання заходів

ЗАПИТ НА УЧАСТЬ У КОНКУРСІ ПРОЕКТІВ НА ВИКОНАННЯ У 2008 РОЦІ

 

За бюджетною програмою 2201540 «Виконання загальнодержавних організаційних , інформаційно-аналітичних та науково-методологічних заходів Цільового плану Україна-НАТО»

 НАЗВА ПРОЕКТУ

«Європейська та євроатлантична інтеграція України через освіту»

 

  1. НАЗВА ЗАХОДУ ЦІЛЬОВОГО ПЛАНУ УКРАЇНА-НАТО, НА РЕАЛІЗАЦІЮ ЯКОГО СПРЯМОВАНО ВИКОНАННЯ ПРОЕКТУ

П.1.4.1   Забезпечити позитивну динаміку зростання громадської підтримки ідеї вступу до НАТО через виконання Державної програми  інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2008-2011 роки з урахуванням досвіду виконання відповідної програми в 2004-2007 роках.

 

П.29 – Забезпечити впровадження у програми основної та старшої шкіл загальноосвітніх навчальних закладів факультативного курсу з питань міжнародної без0пеки, євроатлантичної інтеграції України та співробітництва Україна-НАТО на базі підготовлених у 2007 р. науково-методичних рекомендацій для вчителів зазначених закладів

 

  1. ДЕРЖАВНИЙ ЗАМОВНИК ПРОЕКТУ

Міністерство освіти і науки України

 

  1. МЕТА ПРОЕКТУ ТА ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ

 1.      Створення програмно-методичного забезпечення з питань європейської та євроатлантичної інтеграції у форматі:

-          збірника навчальних планів і програм для підвищення кваліфікації вчителів та методистів інститутів післядипломної педагогічної освіти;

-          Освітнього пакету «Європейська та євроатлантична інтеграція України через освіту» для тренерів і вчителів (тренінгові курси);

-          Розробка і обгрунтування структури та змісту факультативу та 

      спецкурсів «Україна-НАТО» та «Україна – євроатлантичний вибір»  

       для учнів основної та старшої школи ззагальноосвітніх навчальних

       закладів .

2.      Проведення семінарів-тренінгів, «Літньої школи АКШУ-2008» з метою забезпечення поінформованості з питань Цільового плану «Україна-НАТО», «Україна – євроатлантичний вибір» , обговорення і удосконалення матеріалів програмно-методичного забезпечення.

3.      Апробація розробленого факультативу та спецкурсів «Україна-НАТО», «Україна – євроатлантичний вибір» у пілотних школах АКШУ.

 

 

  1. ОБГРУНТУВАННЯ СПРОМОЖНОСТІ ВИКОНАННЯ ПРОЕКТУ 

Протягом 2005-2007 рр. Асоціацією керівників шкіл України спільно з Громадською Лігою “Україна-НАТО” та Центральним Осередком Удосконалення Вчителів Республіки Польща за сприянням Міністерства освіти і науки,  Міністерства закордонних справ та підтримки Міжнародного Фонду “Відродження” і Посольства Республіки Польщі в Україні здійснювали проекти з питань інформування  педагогічної громадськості з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

           

            За підтримки Міжнародного Фонду „Відродження” і фундації ім. С. Баторія  в рамках проекту «Розробка, запровадження і поширення міжнародних тренінгових курсів з питань євроатлантичної інтеграції України» протягом  2006-2007 рр. було проведено:

  1. Семінари-тренінги для директорів та вчителів    шкіл  у 7 регіонах України (Харків – 42 ос.; Черкаси – 44 ос.; Львів – 61 ос.; Суми – 97 ос.; Чернігів – 49 ос.; Рівне – 32 ос.; Одеса – 29 ос.).
  2. «Літня школа-2007» у липні 2007 р. у м.Біла Церква (139 осіб) : директори та вчителі шкіл України, представники обласних інститутів післядипломної освіти та  обласних управлінь освіти,  представники МОН, МЗС, Центру Євроінтеграції, Посольства Республіки Польща в Україні і Словацької Республіки в Україні

 За підтримки Посольства Республіки Польща було проведено 14 семінарів-тренінгів у регіонах України у яких взяло участь 350 осіб.

Проведено навчання 169 тренерів у Центральному Осередку Підвищення Кваліфікації Вчителів  Республіки Польща.

У результаті навчання у Польщі, проведення «Літньої школи АКШУ-2007» та семінарів-тренінгів у 21 області України:

- розроблено регіональні навчальні плани і програми підвищення кваліфікації вчителів 

  і методистів;

- розроблена концепція, структура і система модулів тренінгових занять;

- підготовлено методичні матеріали для тренерів і вчителів.

            Усі напрацьовані матеріали потребують узагальнення , впорядкування та видання для їх розповсюдження в Україні.

            - Здійснено підготовку і видання Освітніх пакетів “Євроатлантична інтеграція: досвід Польщі і України, 2006 р. № 1; 2007 р. № 2” (переклад з польської мови освітнього пакету “Польща в НАТО”, напрацювання діяльності українських шкіл щодо євроатлантичної інтеграції: інтеграція у навчальні предмети та виховний процес;).

- Розроблено факультативний курс “Євроатлантична інтеграція і безпека України” для середньої загальноосвітньої школи (10 – 12 кл.);

- Створено електронний навчально-методичний посібник (за редакцією Л. Калініної, В. Лапінського, О.Онаць) “Європейська та євроатлантична інтеграція України через освіту”, в якому впорядковано матеріали про тренінги та технології їх проведення, подано різні типи презентацій, основні концепти та технології проведення тренінгу, висвітлення його результатів.

 

Конкурс „Безпечна Україна. Безпечна Європа. Безпечний світ”.

 

Перший Всеукраїнський конкурс „Безпечна Україна. Безпечна Європа. Безпечний світ” був проведений у 2006 р.

У шкільному етапі конкурсу взяли участь учні з 200 шкіл України.

Регіональний етап конкурсу  проводився 18 листопада 2006 р. у 12 регіонах України: Харкові, Херсоні, Черкасах, Луганську, Одесі, Львові, Сімферополі, Комсомольську Полтавської обл., Краматорську, Кривому Розі, Ужгороді та Києві. Взяли участь 424 учні.

            Фінал першого Всеукраїнського конкурсу проводився 15 грудня 2006 р. у м.Києві, в якому взяли участь 45 учнів шкіл вищевказаних міст України.

Переможці конкурсу спільно з польськими переможцями з 7 по 11 березня 2007 року відвідали штаб-квартиру НАТО у Брюсселі.

 

Другий Всеукраїнський конкурс „Безпечна Україна. Безпечна Європа. Безпечний світ” був проведений у 2007 р.

У шкільному етапі конкурсу взяли участь учні з 800 шкіл України.

Регіональний етап конкурсу  проводився 27 жовтня 2007 р. у 22 регіонах України: Харкові, Херсоні, Черкасах, Луганську, Одесі, Львові, Сімферополі, Комсомольську Полтавської обл., Житомирі, Кривому Розі, Ужгороді, Вінниці, Чернігові, Сумах, Білій Церкві, Луцьку, Дніпропетровську, Севастополі, Олександрії, Донецьку, Кіровограді та Києві. Це – 1585 учнів.

Фінал другого Всеукраїнського конкурсу проводився 28 листопада 2007 р. у м.Києві, в якому взяли участь 75 учнів з 27 регіонів  України.

Розроблено і видрукувано умови конкурсів “Безпечна Україна. Безпечна Європа. Безпечний світ.”, тестові завдання до регіонального та заключного конкурсів, пам’ятки організаторам, анкети тощо.

            Науково-методичне супроводження проектів здійснювалося за підтримки і участі фахівців Національної Академії оборони, інституту педагогіки АПН України, Центрального інституту післядипломної педагогічної освіти, обласних інститутів  післядипломної освіти та управлінь освіти.

 

 

 Президент АКШУ                                                          О. Онаць

 

14.05.08 р.
 
Переглядів: 2423 | Додав: kartashova | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Lkartashova © 2024